Push berichten

Voor ons concept is het van grote toegevoegde waarde om gebruik te maken van automatisch gegenereerde push berichten die notificaties geven. Op deze manier is de facility manager, ook on the go, op de hoogte van de ontwikkelingen in de luchtkwaliteit van het pand.

Uit ons onderzoek is  gebleken dat de mobiele telefoon het voornaamste communicatie middel is van de meeste facility managers. Nu is het dashboard alleen nog af te lezen vanaf de werkplek zelf, maar door een mobile versie van het dashboard te maken is deze beperking in principe opgeheven. Wel moet de persoon die de luchtkwaliteit monitort op deze manier de mobile site laden. Dit kan ook vergeten worden waardoor de veranderingen in de luchtkwaliteit als nog niet opvallen.

 De oplossing hiervoor is werken met push berichten. De facility manager krijgt dan automatisch een bericht als er iets niet in orde is, hetgeen behoorlijk veel extra value aan het huidige product geeft. Ook de concurrentie maakt voor zover wij hebben kunnen achterhalen nog geen gebruik van deze push berichten, waardoor het prima als unique selling point gebruikt kan worden.

Via pusher.com is het mogelijk een pakket af te nemen die deze push service in je site of app intrigeert. Met het ‘Start up’  pakket van $49,- per maand is het mogelijk om per dag maximaal 1 miljoen berichten naar 500 contacten te sturen. Dit zou voorlopig genoeg zijn voor QwikSense.

http://pusher.com/pricing   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s